BK Örnen

Boxningsklubben Örnen - BK Örnen

BK Örnen, boxningsklubben för rolig boxning och trĂ€ningsboxning. PĂ„ Södermalm i Stockholm. Boxning, motionstrĂ€ning, pugilist, fitness.  

Viva La France đŸ‡łđŸ‡±đŸ‡žđŸ‡Ș

image.jpg

Tisdagen inledde svenskarna pÄ egen hand med tekniktrÀning som blocktrÀning och direktkontringar. PÄ eftermiddagen var det dags för lÀgrets första matchsparring eller testmatcher som det brukar kallas.

Först ut var Lise som fick chansen att möta Sarah Ourahmoune. Lise inledde med fintar och anvÀnde fötterna för att finta ut Sara för att sen kunna kontra henne. Sarah bytte sedan taktik och valde att kontra pÄ Lise som inte fick med sig distansen.

 Sarah Ohramoune Àr riktigt rutinerat VM Guld och EM Guld medaljör , tuff och verkligen rolig sparring partner.

Sarah Ohramoune Àr riktigt rutinerat VM Guld och EM Guld medaljör , tuff och verkligen rolig sparring partner.

Det Àr lÀtt att glömma att maxstyrkan sitter i kroppen och mÀrks nÀr intensiteten höjs och motstÄndet Àr tufft. Men trist att inte riktigt kunna förvalta möjligheten med tuffare sparring. Men inget ont som inte föder nÄt gott med sig brukar man vÀl sÀga?! Det finns alltid saker att trÀna och bli bÀttre pÄ sÄ vi tar med oss det frÄn sparringen!

Onsdagens förmiddag var det explosiv styrka med SOK:s Rickard Nilsson pÄ schemat. Och vem kan tacka nej till att fÄ lite tips och trix frÄn gurun som sjÀlv stötte 217 kg och ryckte 197 kg i sina aktiva dagar!

 Rickard Nilsson , alla vĂ„ran favorit ! Han Ă€r kĂ€lla vĂ„ran explosivitet och styrka.  Foto Anna Laurell Nash

Rickard Nilsson , alla vĂ„ran favorit ! Han Ă€r kĂ€lla vĂ„ran explosivitet och styrka.  Foto Anna Laurell Nash

PÄ eftermiddagen anslöt ytterligare svenskar till landslaget och det var teknisk sparring med uppdrag pÄ schemat. Vi Àr ganska mÄnga i spannet 48- 54 kg som fick vÀxla under uppdragssparringen, kul att fÄ testa pÄ lite olika motstÄnd !

Torsdagens förmiddag var uppdragssparring med fransyskorna dÀr Lise knep Sara Ourahmoune för lÀgrets sista ronder sparring. Idag kunde Lise driva bÀttre och fÄ ut mer av sin boxning och styrka.

Grymt kul att för Lises del fÄ avsluta lÀgret med rutinerade Sarah som boxat i landslaget nÀstan 20 Är och under den tiden tagit bÄde vÀrldsmÀstartitel (2008) och EuropamÀstartitel (2011) i 48 kg!

Franska landslaget boxar cirka 11 av Ärets 12 mÄnader varav mÄnga av dessa Àr pÄ lÀger. FrÄn Sverige Äker de direkt till Irland dÀr de ska ha ett stort och avancerat center för boxningen.
Vi kanske kunde locka fransyskan att stanna kvar hÀr som sparringpartner ?!


Tack för ett grymt lÀger med hög kvalitet, mycket boxning och tufft motstÄnd alla inblandande!