BK Örnen

Boxningsklubben Örnen - BK Örnen

BK Örnen, boxningsklubben för rolig boxning och träningsboxning. På Södermalm i Stockholm. Boxning, motionsträning, pugilist, fitness.  

Viva La France 🇳🇱🇸🇪

image.jpg

Tisdagen inledde svenskarna på egen hand med teknikträning som blockträning och direktkontringar. På eftermiddagen var det dags för lägrets första matchsparring eller testmatcher som det brukar kallas.

Först ut var Lise som fick chansen att möta Sarah Ourahmoune. Lise inledde med fintar och använde fötterna för att finta ut Sara för att sen kunna kontra henne. Sarah bytte sedan taktik och valde att kontra på Lise som inte fick med sig distansen.

Sarah Ohramoune är riktigt rutinerat VM Guld och EM Guld medaljör , tuff och verkligen rolig sparring partner.

Sarah Ohramoune är riktigt rutinerat VM Guld och EM Guld medaljör , tuff och verkligen rolig sparring partner.

Det är lätt att glömma att maxstyrkan sitter i kroppen och märks när intensiteten höjs och motståndet är tufft. Men trist att inte riktigt kunna förvalta möjligheten med tuffare sparring. Men inget ont som inte föder nåt gott med sig brukar man väl säga?! Det finns alltid saker att träna och bli bättre på så vi tar med oss det från sparringen!

Onsdagens förmiddag var det explosiv styrka med SOK:s Rickard Nilsson på schemat. Och vem kan tacka nej till att få lite tips och trix från gurun som själv stötte 217 kg och ryckte 197 kg i sina aktiva dagar!

Rickard Nilsson , alla våran favorit ! Han är källa våran explosivitet och styrka.  Foto Anna Laurell Nash

Rickard Nilsson , alla våran favorit ! Han är källa våran explosivitet och styrka.  Foto Anna Laurell Nash

På eftermiddagen anslöt ytterligare svenskar till landslaget och det var teknisk sparring med uppdrag på schemat. Vi är ganska många i spannet 48- 54 kg som fick växla under uppdragssparringen, kul att få testa på lite olika motstånd !

Torsdagens förmiddag var uppdragssparring med fransyskorna där Lise knep Sara Ourahmoune för lägrets sista ronder sparring. Idag kunde Lise driva bättre och få ut mer av sin boxning och styrka.

Grymt kul att för Lises del få avsluta lägret med rutinerade Sarah som boxat i landslaget nästan 20 år och under den tiden tagit både världsmästartitel (2008) och Europamästartitel (2011) i 48 kg!

Franska landslaget boxar cirka 11 av årets 12 månader varav många av dessa är på läger. Från Sverige åker de direkt till Irland där de ska ha ett stort och avancerat center för boxningen.
Vi kanske kunde locka fransyskan att stanna kvar här som sparringpartner ?!


Tack för ett grymt läger med hög kvalitet, mycket boxning och tufft motstånd alla inblandande!