BK Örnen

Boxningsklubben Örnen - BK Örnen

BK Örnen, boxningsklubben för rolig boxning och träningsboxning. På Södermalm i Stockholm. Boxning, motionsträning, pugilist, fitness.  

SHEFFIELD MULTI NATIONAL TRÄNINGSLÄGER DEL 1

image.jpg

Landslaget möttes upp på Arlanda tidig måndag morgon för flyg mot Manchester där vi blev hämtade för minibussfärd till Sheffield. I Sheffield bor vi i nära anslutning till deras sportcenter där allehanda olympiska idrotter håller till, bland annat boxning. Och vilka förutsättningar !

Fyra stora ringar (varav den ena är ringen som användes under olympiska spelen i London 2012), tre mindre ringar. Mängder med säckar, säckar som kan ställas in att röra sig i ett visst mönster, kameror som filmar och allt man kan tänka sig.

3 små ringar med rörlig säck. 

3 små ringar med rörlig säck. 

Måndagen var det Storbritannien, eller Great Britan, GB, som höll i upplägget. GB är de som håller till i lokalerna här och som står för träningen av den absoluta eliten i England. Sen har de en kategori mellan att träna boxning på klubbnivå och att träna för GB, team England.

Som ett steg innan den absoluta satsningen kan påbörjas. Ganska smart faktiskt. GB bjuder in olika nationer och team regelbundet för den här typen av läger.

Denna vecka är det Sverige och Frankrike och team England som är inbjudna och tillsammans med GB är det riktigt många rutinerade och grymma boxare på plats, speciellt i 51 kg. Bland annat OS guldmedaljören i 51 kg Nicola Adams, VM silvermedaljören Lisa Whiteside, även hon 51 kg, den rutinerade fransyskan Sara Ourahmoune 48-51 kg.

Måndagens gemensamma pass hade vi fyra ronder uppdragssparring och fyra ronder fritt. Jag hade en trea med två rutinerade fransyskor: Sara Ourahmoune och Wassila le khadi. Sara har vart med i landslaget sedan 1999, tagit mästerskapsmedaljer och är väldigt skicklig.

Wassila le khadi, Lise och  Sara Ourahmoune. Tuff sparring.

Wassila le khadi, Lise och  Sara Ourahmoune. Tuff sparring.

Det var teknisk, tuff sparring i högt tempo med mycket fotarbete och variation. Det gäller att ständigt vara med och inte ge motståndaren plats. Grymt kul och tufft! 

 

Upplägget är ganska fritt för de inbjudna teamen med ett uppdragssparring/sparringpass på eftermiddagen som gemensam hållpunkt. Utöver det har vi möjlighet att utnyttja deras gym och inomhushall med löpbana ett pass innan frukost, ett innan lunch och ett på kvällen.

Eftersom de flesta av oss har en träningsplanering får vi själva lägga upp träningen efter den. Lise kör sin vanliga veckoplanering och denna vecka är det tre fysträningar, två styrketräningar, resten boxning. Tidig morgon och senare kväll får det bli några extra återhämtningspass. 

Idag tisdag inleds med frukost och sen korta intervaller, 22 x 60 sek med 30 sek vila. I eftermiddag väntar ett liknande sparringpass som igår, kul!