BK Örnen

Boxningsklubben Örnen - BK Örnen

BK Örnen, boxningsklubben för rolig boxning och träningsboxning. På Södermalm i Stockholm. Boxning, motionsträning, pugilist, fitness.  

Golden Girl Toppning Tammerfors Finland

Torsdag 1/1 åkte Lise 48/51 kg, Mia 54 kg, Fadma 57kg, Lucy 60 kg från BK Örnen, tillsammans med Coach Petri eriksson, till Tammerfors för en tuff sparring helg med Finlands absolut bästa boxare.

Med på resan var även meriterade Agnes Alexusson, 60 kg från Värnamo BK, tillsammans med tränare Ulf Persson. Resan ingår i toppningen mot turneringen Golden Girl  9-11/1 som är en av Europas största damboxnings turneringar. 

 

image.jpg

Torsdag kväll körde vi ett lätt teknikpass på båten med syfte att skapa fokus inför kommande sparring och för att inte låta kroppen stelna till under resan.

image.jpg

Tidigt fredag morgon var vi framme i Åbo och där i från var det ytterligare två timmars bilresa till Tammerfors. Vi körde direkt till hallen för dagens första pass! Våra finska sparringpartners var samtliga landslagsboxare i viktklasserna 48kg, 51 kg, 54kg och 60 kg.

Första passet bestod av två sett med 5x2 minuter, fin början på resan och alla gjorde bra i från sig. Fadma, Agnes och Lucy fick känna på den beryktade knockout boxaren Mira Potkonen, 60 kg, som är känd för att vara riktigt tuff, slå väldigt hårt och har stor rutin med över hundra matcher. Tjejerna gjorde mycket bra ifrån sig och fick ett lyft i självkänslan.

Skickliga Fadma (som egentligen boxar en viktklass under) och tuffa Lucy förvånade Mira. Även Agnes, som har Mira i sin klass i Golden Girl, boxades strålande och visade att steget upp till senior klassen inte kommer att bli något problem. 

 

image.jpg

 

Efter att ha checkat in på hotellet och ätit en bit mat var vi tillbaka i hallen. Ännu ett lyckat pass med två sett med 4x2 minuter. Lise var riktigt vass mot Lotta 48kg, som är anmäld i Lises klass på Golden Girl och Mia boxade bra mot rutinerade Marjut 54 kg, som väntar när Mia går upp till A-klassen. 

Upplägget var detsamma på lördagen, ett sparring pass på morgonen och ett på eftermiddagen. Dagens sparring blandade Örnen tjejerna topp prestationer med några floppar. Det är svårt att hålla koncentrationen och fokuset uppe när man kör många ronder men det är ett absolut måste att vara helt närvarande och fokuserad om man ska stå emot dessa tuffa boxare.

 

Att vi floppade gav oss en välbehövlig läxa inför framtida sparringar och tävlingar. Bra boxning är en färskvara, även om du boxades som en stjärna igår är det ingen garanti att du kommer att vara bra idag. Det gäller att vara fokuserad till max även under uppvärmningen och att hitta tillbaka till ditt fokus inför varje ny sparring, inför varje rond, inför varje attack. Att hitta och behålla ditt fokus är en träningsfråga och det är precis därför Team Perkele lägger stor vikt vid meditation, visualisering och mental träning. 

Söndagen bestod av ett långt pass där vi körde tre sett med 4x2 minuter. Med lärdom av våra floppar och med självförtroendet från våra bra prestationer gick vi in och gjorde en, på det stora hela, riktigt bra sparring på söndagen. 

Sammanfattnings vis har det varit en mycket lyckad resa övervägande bra och starka prestationer från Örnen boxarna. Vi har tränat på våra styrkor och växt som boxare. Ett stort tack till Finska landslaget som inte bara bjöd på bra sparring utan även en god stämning med många skratt även om vi är konkurrenter i ringen.

Tack även till Ulf Person som hoppade in och sekonderade när det behövdes och kom med bra råd. Framförallt vill vi tacka Petri Eriksson som coachar oss i både medvind och motvind och som arrangerade hela resan! 

 

image.jpg