BK Örnen

Boxningsklubben Örnen - BK Örnen

BK Örnen, boxningsklubben för rolig boxning och träningsboxning. På Södermalm i Stockholm. Boxning, motionsträning, pugilist, fitness.  

Adios Svecia , Hola Fuerteventura!

    

 

 

Vi kom hem sent söndag kväll efter Golden Girl Box Cup och hann slockna några timmar innan det var dags att checka in på Arlanda för att möta upp Rickard Nilsson som är fys- och träningsansvarig för Sveriges Olympiska Komitteé. På Playitas ska Rickard hålla i en fysvecka med judo och brottning. 

Jag och Rickard har samarbetat cirka fem år och har hunnit även blivit vänner. Att åka till Playitas samtidigt som Rickard och få möjlighet att se honom agera i det han är bäst på blir intressant och väldigt lärorikt. Det kommer även vara otroligt inspirerande att träna Lise med den absoluta toppen som har bästa möjliga internationella framgångar och meriter. Både för mig som coach och för Lise som aktiv. 

Vår vanliga träning är indelad i tre olika block där styrka, kondition eller boxning står i fokus. Team Perkeles boxning kräver en extremt stark bål, vilket uppnås med hjälp av olympiska lyft. Veckan på Playitas kommer fokusera på fys och styrka, explosiv sådan med främst olympiska lyft som frivändning, överstöt och ryck.

Vi har precis avslutat en lång toppning med mycket sparring och en intensiv turnering så det passar bra att få in en ansträngande fys- och styrkevecka.

 

Det känns fantastiskt att få möjlighet att vara på Playitas och bli inspirerad av miljön och likasinnade som brinner för vad gör. En idealisk plats att planera en stark och fin framtid för Team Perkele och BK Örnen.

 

Brottning / Judo / boxning hall är klar att används för grenspecifik träning !

Nu kör vi Perkele !!  

image.jpg