BK Örnen

Boxningsklubben Örnen - BK Örnen

BK Örnen, boxningsklubben för rolig boxning och träningsboxning. På Södermalm i Stockholm. Boxning, motionsträning, pugilist, fitness.  

Golden Girl Box Cup 2015 Dag 1

image.jpg

Rapport från Golden Girl!

Äntligen var det dags, torsdag den 8/1 bar det av mot Borås och den stora damboxningsturneringen Golden Girl Championship. Turneringen vi har toppat till med våra senaste sparringläger. 

Vi samlades på klubben för att kolla vikten och packa ihop de sista grejerna. 

 

image.jpg

. Morgon dag 1. Invägning och läkarundersökning. Alla boxare ska gå igenom en läkarundersökning och väga in i den viktklass boxaren är anmäld i. Väger du för mycket är det bara att hoppa in i bastun med svettdräkt för att svettas bort de sista hektona. 

Efter att alla boxare vägt in (176st anmälda och 133st invägda) så är det ledarmöte och lottning om matchordningen. Den enda som blev lottad till match i dag var Lise som var ensam i 48kg klassen och fick gå upp till 51kg klassen där de var sju stycken.

Lise blev lottad att möta Sara Svensson, regerande svenska mästarinna. Lise och Sara har mötts tre gånger tidigare och Lise har vunnit samtliga.

image.jpg

Lise briljerade i matchen. Hon boxade avslappnat med låg gard och var explosiv, snabb och träffsäker genom hela matchen. Klar vinst med 3-0.

Resten av kvällen bjöd på många högkvalitativa matcher med boxare från bland annat ryska landslaget.